Brugfiguur - Samen op weg in vrije tijd

Niet iedereen met een beperking en/of ASS/ADHD heeft behoefte aan een organisatie zoals die van Dyade. Soms wil je net als anderen aansluiten bij een gewone sportclub, naar de Chiro/Scouts gaan of een nieuwe hobby leren. Misschien ben je nog op zoek naar iets wat bij jou past of durf je de eerste stap niet alleen zetten. Zit jij in deze situatie? Dan helpt de Brugfiguur je met veel plezier op weg!

De Brugfiguur is er voor iedereen met een beperking en/of ASS/ADHD uit de regio Noord-West-Vlaanderen die op zoek is naar een zinvolle vrijetijdsbesteding op maat. Via een eerste gesprek probeert zij zicht te krijgen op jouw wensen en behoeften. Samen gaan jullie dan op zoek naar een vrijetijdsbesteding op maat! Een traject bij de Brugfiguur is gratis.

Ook clubs, verenigingen, lokale besturen en andere vrijetijdsinitiatieven kunnen beroep doen op de expertise van de Brugfiguur om hun aanbod inclusief en toegankelijk te maken. Samen slaan we de handen in elkaar om een inclusief vrijetijdsnetwerk uit te bouwen!

De Brugfiguur is ook vertegenwoordigd in verschillende adviesraden. Op die manier wil zij de stem van mensen met een beperking laten horen, zowel op lokaal als bovenlokaal niveau.