Overzicht activiteitenaanbod

-16 Werking

Bengels

De jongste speelvogels kunnen vanaf 5 jaar terecht bij onze Bengelgroep. We bieden een veilige omgeving waar zij kunnen genieten van een gevarieerd aanbod met begeleiding op maat.

Op woensdagmiddag en zaterdagmiddag kunnen de Bengels terecht voor activiteiten, onder begeleiding van een team enthousiaste vrijwilligers. De correcte data en uren kan je terugvinden in ons maandelijks tijdschrift  't Boeksje.

 

Tieners

Vanaf de leeftijd van 9 jaar kunnen de kinderen doorstromen naar de Tienerwerking. Ook zij kunnen rekenen op een team van jonge vrijwilligers dat deskundig weet in te spelen op de leefwereld van deze jongeren. Met een aanbod aan uitdagende en coole activiteiten weten zij de Tieners te boeien!

De Tienerwerking gaat door op zaterdagmiddag. Ook hier verwijzen we voor de correcte data en uren graag door naar 't Boeksje.

 

+16 Werking

Vanaf de leeftijd van 16 jaar kunnen mensen met een beperking terecht in onze +16 werking. Ook hier hebben we 2 groepen.

Jongvolwassenen

 Ben je tussen 16 en 30 jaar en op zoek naar een leuk vrijetijdsaanbod? Dan vind je zeker je plekje bij de jongvolwassenen!

Bij het uitstippelen van het aanbod werken we rond de interesses van de deelnemers en plannen we vooral uitdagende en actieve uitstappen. Het is een participatieve werking, wij vinden het belangrijk at onze leden een grote inspraak hebben. Het aanbod en de tijdstippen worden mede bepaald door de deelnemers.

Daarnaast kunnen de jongvolwassenen ook aansluiten op de andere activiteiten van de +16 werking (zie verder bij ‘een greep uit het aanbod)!

We hebben een eigen facebookgroep waarop we samen met de jongvolwassenen communiceren, afspreken en nuttige informatie delen. Iedereen tussen 16 en 30 jaar met een beperking is welkom om aan te sluiten op de groep.

 

+35 werking

De volwassenen van Dyade doen het wat rustiger aan met een eigen aanbod op maat.

Naast ons tweewekelijks café, de kookklub en de bowling, genieten we ook van ontspanning, cultuur en creatief bezig zijn tijdens verschillende activiteiten en workshops.

 

Een greep uit het aanbod voor de +16:

Café Kabane - Waar vrienden elkaar ontmoeten

Op vrijdagavond tussen 19u30 en 22u30 - opent café Kabane haar deuren. Niet enkel leden, maar ook familie en vrienden zijn welkom om een glaasje te komen drinken.

Tijdens het café voorzien we een extra thema-activiteit. Bv: een bingo of casino-avond, een speciaal Halloweencafé, een filmvoorstelling, ...

 

Dinc - Dyade gaat inclusief

Er is heel veel aanbod aan vrije tijd en ook Dyade maakt daar gebruik van.  Met een kleine groep gaan we al eens naar de cinema of bezoeken we een museum of tentoonstelling. Gaan eten op restaurant, naar een optreden of een toneelstuk...het kan allemaal!

 

Creadya

Tijdens Creadya werken we aan korte, artistieke en creatieve projecten.

We gaan niet alleen aan de slag met gekende materialen (verf, papier, klei,...) maar durven ook al eens experimenteren met nieuwe dingen zoals light-graffiti en stencil art.
 

Club Krokant

Lekkere taart, kalkoen met champignons en frietjes, chocolademousse, verwensoepje of tagliatelli, ... Wij koken er lustig op los! Onze chef-koks weten perfect hoe je het moet klaarmaken en willen jullie aanleren hoe je overheerlijke drie gangenmenu's maakt. Nadien eet je het samen gezellig op. Eén keer per maand op zaterdagavond van 17u30 tot 22u00 verwennen wij jullie smaakpapillen.

 

Bowling

Eénmaal per maand - op woensdagavond- gooien we de kegels los tijdens een partijtje bowling.
 

Jeugdclub

Ongeveer 5 maal per jaar organiseren we een grotere activiteit.

De zijspanrun, een filmavond, een pretparkbezoek, ...

 

In de vakantie:

Paaskamp

Eénmaal per jaar gaan we met onze Bengels en Tieners op Paaskamp. Zoals de naam al zegt valt dit in de paasvakantie.

De twee groepen (Bengels en Tieners) delen gedurende de 5-daagse 1 verblijf, maar hebben elk hun eigen kampprogrammatie en begeleidersteam zodat de invulling van de week op maat kan gebeuren.

 

City Trip

In het vroege voorjaar gaan we voor 4 dagen op City Trip. Op het programma: genieten, ontdekken en ons laten verbazen!

 

Zomerreis

Gedurende 9 dagen reizen we - in de zomervakantie- naar het buitenland. We verkennen de streek en plannen allerlei leuke uitstappen.

Samen met een ervaren groep vrijwilligers genieten we van een mooie vakantie!
 

Verlengd weekend

We organiseren jaarlijks één weekend en dat voor elke leeftijdsgroep!

Samen met de beroepskracht en een groep ervaren vrijwilligers trekken we er 3 à 4 dagen op uit in ons mooie Vlaanderen.

Vakantiewerking

Om de vakanties net iets leuker te maken organiseren wij voor de jongeren uit regio Middenkust een vakantiewerking. Het is een gevarieerd en uitdagend aanbod voor jongeren met een beperking en/of ADHD/ASS tussen 12 en 25 jaar. Onze werking draait om ontspanning en plezier. De werking gaat door tijdens de paasvakantie en tijdens de zomervakantie:

  • Paasvakantie : 12 april tot en met 16 april 2021
  • Zomervakantie week 1: 5 juli tot en met 9 juli 2021
  • Zomervakantie week 2: 19 juli tot en met 23 juli 2021. Er is ook werking op woensdag 21 juli!
  • Zomervakantie week 3: 9 augustus tot en met 13 augustus 2021
  • Zomervakantie week 4: 23 augustus tot en met 27 augustus 2021
  • Herfstvakantie: ...

De vakantiewerking gaat door in onze lokalen op Duin en Zee en dit van 8u30 tot 16u30. Om deel te nemen aan de vakantiewerking hoef je geen lid te zijn van Dyade.

Meer weten over onze vakantiewerking? Contacteer Quincy voor meer informatie op 0474/09.35.75 of via info@dyadevzw.be

 

Voor alle correcte data en uitgebreide informatie over de activiteiten kan je steeds een kijkje nemen in ons maandelijks tijdschrift 't Boeksje.