Dyade's Migratieparade

afbeelding van Zajc Sara
Door Zajc Sara op

Dyade's Migratieparade

Vrije tijd voor kinderen en jongeren met een beperking en een migratie achtergrond

Een project van Dyade vzw in samenwerking met Howest Brugge.

Vijf studenten Sociaal Werk van Hogeschool West-Vlaanderen (HoWest) werken samen met Dyade vzw en verschillende partners om vrije tijd dichter bij kinderen en jongeren met een migratie achtergrond te brengen. Want ook zij hebben recht op een zinvolle vrije tijd!

Dit project  werd opgestart om Dyade vzw bekender te maken bij deze doelgroep en zo te proberen drempels voor hen weg te werken.  

Wie zijn de studenten?

Alana, Anaïs, Deirdre, Fien en Shakilah zijn tweedejaars studenten van Howest te Brugge. Voor de module projectwerk hebben zij gekozen voor een samenwerking met Dyade vzw omdat zij zicht sterk aangetrokken voelden door de vereniging, het project en de doelgroep.

Wat houdt het project in?

De vijf studenten willen de weg naar Dyade voor kinderen/jongeren met een beperking en/of ADHD/ASS en een migratie achtergrond toegankelijker maken. Dit doen ze door samenwerkingen aan te gaan met organisaties die deze doelgroep al bereiken, zoals de Katrol, OKAN-klassen en FMDO.

Het uiteindelijke doel is het organiseren van een ontmoetingsdag. Op deze dag kunnen gezinnen met een migratie achtergrond, waarvan 1 of meerdere kinderen een beperking hebben, in levende lijve eens kennismaken met de werking van Dyade. Omwille van de coronapandemie hebben we momenteel nog geen zicht op wanneer dit event kan doorgaan. Maar dat het er komt staat vast!

Wie willen we bereiken?

We zoeken voor dit project kinderen en jongeren met een beperking en/of ADHD/ASS die bovendien een migratie achtergrond hebben.

We ontvangen ook met alle plezier volwassenen met een migratie achtergrond die interesse hebben in vrijwilligerswerk.

Want iedereen is welkom bij Dyade!

Interesse?

Heb je interesse in dit project? Dan kan je de studenten bereiken via mail : shakilah.saddiqui@student.howest.be / alana.vereenooghe@student.howest.be

Ander nieuws

02.04.2021
Ook dit jaar organiseren we een dagaanbod voor de kinderen en jongeren van Dyade. Naar goede gewoonte stellen we alles in het werk om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen en de kans op een...
03.11.2020
Het is al geen nieuws meer….verstrengingen in België zijn aangekondigd.  Je hebt het ongetwijfeld ook gehoord: Jeugdwerk voor -12 kan nog doorgaan (behalve overnachtingen). Voor +12 wordt het helaas...
23.09.2020
Het heeft een hele tijd geduurd, maar nu de storm rond het coronavirus wat gaan liggen is, willen we stilaan de werking van Dyade terug opstarten. Dit zal er wat anders aan toe gaan dan we gewend...